BOBOCI DE O ZI DE GÂSCĂ

interbro farm boboci de gâscă de o zi

Gâsca EMDEN

Rasa de Gâște EMDEN s-a format în Germania, în regiunea de pe ţărmul Mării Nordului. Gâştele Emden sunt păsări grele, care ajung la greutăţi medii de 7-10 kg femelele și 9-12 kg masculii, cu un randament la sacrificare destul de mare, iar prin îngrășare ajungand până la 14-15 kg.

În condiții corespunzătoare, bobocii au o creștere rapidă, ajungând la 4-5 kg la varsta de 8-10 săptămâni.

boboci de o zi de gâscă emden boboci de o zi de gâscă emdem

Gâsca TOULOUSE

Rasa de gâște TOULOUSE, s-a format în sudul Franţei si se caracterizează prin producția ridicată de carne, grăsime și ficat. Ficatul gâștelor TOULOUSE poate ajunge la greutatea de 1 kg.

Greutatea medie corporală la femele este de la 7-8 kg, iar la masculi între 10-11 kg, iar îngrășăte ating chiar și 20 kg. Gâsca Toulouse are un ritm rapid de creştere, în condiţii prielnice bobocii ajung la vârsta de 8-10 săptămâni la greutatea de 6 kg.

Penajul de culoare cenuşie este bogat, cu puf abundent și elastic.

Boboci de o zi de gâscă TOULOUSE Boboci de o zi de gâscă TOULOUSE

Gâsca UNGUREASCĂ

Rasa de gâște UNGUREASCĂ se caracterizează prin culoarea albă a penajului și o mărime mijlocie, masculii cântărind 6,5 kg, iar femelele 5,5 kg. În sistemul de creştere în hale cu microclimat controlat, la vârsta de 7-8 săptămâni bobocii ajung la greutatea de 4 kg. Prezintă aptitudini deosebite pentru îngrășare și ca atare pentru producţia de ficat, care atinge greutatea de 600-700 grame.

boboci de o zi de gâscă ungurească boboci de o zi de gâscă ungurească